Τρίτη 28 Ιουλίου 2009

"Κατάρριψη για να μπει τέλος στην τουρκική επιθετικότητα"


Η ιστορία των τουρκικών προκλήσεων και παραβιάσεων είναι η ιστορία μίας κατάρριψης - τουρκικού πολεμικού αεροσκάφους- που μέχρι σήμερα δεν έγινε. Αυτή η κατάρριψη «καιρός είναι να γίνει», σύμφωνα με τον πρόεδρο της Δημοκρατικής Αναγέννησης και επικεφαλής του Πανελληνίου Μακεδονικού Μετώπου Στ. Παπαθεμελή, ο οποίος τόνισε ότι η Ελλάδα θα πρέπει να αποβάλει επιτέλους το φοβικό σύνδρομο που έχει απέναντι στην Τουρκία.
Aπαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων σχετικά με τις παραβιάσεις του εθνικού μας χώρου από τουρκικές δυνάμεις, είπε, ασκώντας σκληρή κριτική, ότι η δήθεν σώφρων, αλλά στην πραγματικότητα άνανδρη στάση της Ελλάδας απέναντι στη κλιμακούμενη τουρκική επιθετικότητα, υποδηλώνει φοβικό σύνδρομο και αποθρασύνει την Τουρκία, προτρέποντάς την, στην ουσία, να εντείνει τους στρατιωτικούς εκβιασμούς της: "Υπολογίζεται ότι, τα τελευταία χρόνια, υποχρεώθηκαν οι πιλότοι μας να προβούν σε 18.615 υπερπτήσεις αναχαιτίσεων, με το αποτρόπαιο κόστος των 280 εκατ. ευρώ. Οι τουρκικές παραβιάσεις εδραιώνουν τις έκνομες διεκδικήσεις της Αγκυρας, καλλιεργούν αίσθημα ανασφάλειας στο λαό μας, ιδίως στις βαλλόμενες περιοχές του Ανατολικού Αιγαίου, και, με τη μέθοδο του μαρτυρίου της σταγόνας, ενσταλάζουν ηττοπάθεια στις ένοπλες δυνάμεις της χώρας.
Συχνά, χρησιμοποιείται ως δίλημμα το γνωστό ψευδοδίλημμα «ειρήνη ή πόλεμος». Είναι προφανές ότι όλοι είμαστε εναντίον του πολέμου και υπέρ της ειρήνης. Ομως το αληθινό δίλημμα είναι ''αποτροπή ή πόλεμος''. Και οι λογικοί άνθρωποι στον κόσμο είμαστε υπέρ της αποτροπής του πολέμου."
Και ο κ. Παπαθεμελής προτρέπει στα στρατιωτικά μέτρα της Τουρκίας να υπάρξουν ελληνικά στρατιωτικά αντίμετρα-αντίποινα, αφού η Ελλάδα ενημερώσει ΝΑΤΟ, ΗΠΑ και Ε.Ε., που υποχρεούνται σε αναγκαία συνδρομή.
Παρόμοια άποψη εξέφρασε και ο βουλευτής του ΛΑΟΣ Κ. Βελόπουλος σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Real news» καταλήγοντας στο συμπέρασμα ότι "Τελικά, ίσως μία κατάρριψη τουρκικού F-16 πάνω από το Αιγαίο μας, λέω ίσως, να είχε σταματήσει την Τουρκία και να οδηγούσε τους Ευρωπαίους εταίρους μας αναγκαστικά στην αλληλεγγύη προς την Ελλάδα", προσθέτοντας ότι "πρέπει να είμαστε έτοιμοι για όλα, ακόμα κι αυτό που όλοι απεύχονται, έναν πόλεμο".


Source: http://strategy-geopolitics4.blogspot.com/

Κυριακή 12 Ιουλίου 2009

Το έπαθλο ΑΠΕ στην 359 ΜΑΕΔΥ


Πραγματοποιήθηκε, στην 112 ΠΜ και συγκεκριμένα στο υπόστεγο της 353 ΜΝΑΣ η τελετή απονομής των Επάθλων ΑΠΕ της ΔΑΥ. Στην τελετή παραβρέθηκε ο Δκτης ΔΑΥ Απτχος (Ι) Ιωάννης Πατσαντάρας ο οποίος έκανε την απονομή των επάθλων. Συγκεκριμένα βραβεύτηκε το σύνολο των Μοιρών και Σμηνών Α/Φ και Ε/Π της Δκσης καθώς πέτυχαν όλες μηδενικό δείκτη ατυχημάτων, ενώ πρωτεύσασα Μοίρα αναδείχθηκε η 351 ΜΑΕ της 359 ΜΑΕΔΥ.

Στην τελετή αναγνώστηκε η Ημερησία Δγη του κ. Α/ΓΕΑ καθώς και του Δκτου ΔΑΥ. Έμφαση δόθηκε στον ανθρώπινο παράγοντα τόσο για τη συμμετοχή του στην πραγματοποίηση του πολύ μεγάλου πτητικού έργου των πτητικών μέσων της Δκσης, όσο και ως παράγοντα για την πρόληψη και την αποφυγή των πάσης φύσεως ατυχημάτων. Επιπλέον ο Δκτης ΔΑΥ προέτρεψε το προσωπικό να διατηρήσει το δείκτη ατυχημάτων στο μηδέν επισημαίνοντας ότι αυτό απαιτεί μεγάλη προσπάθεια καθώς είναι πιο δύσκολο να διατηρηθεί κανείς στην κορυφή από ότι να την κατακτήσει.

Από το http://pa-info.net/fusion/news.php

Δευτέρα 6 Ιουλίου 2009

ΗΠΑ προς Τουρκία: "Σταματήστε τις υπερπτήσεις σας στο Αιγαίο"


H Ουάσιγκτον έχει διαμηνύσει στην Αγκυρα ότι πρέπει να σταματήσει τις υπερπτήσεις πάνω από κατοικημένα ελληνικά νησιά, αποκαλύπτει σε συνέντευξή του στην «Καθημερινή της Κυριακής» ο βοηθός υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, αρμόδιος για ευρωπαϊκές υποθέσεις Φίλιπ Γκόρντον, ο οποίος μιλάει για «επικίνδυνες» ενέργειες που μπορούν να οδηγήσουν σε θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο. Ο Αμερικανός αξιωματούχος, που είναι υπεύθυνος για τον χειρισμό των ελληνοτουρκικών σχέσεων, του Κυπριακού και του Σκοπιανού, σημειώνει επίσης ότι εάν η Αγκυρα δεν ανοίξει έως τον Δεκέμβριο τα λιμάνια και τα αεροδρόμιά της σε κυπριακά πλοία και αεροπλάνα, θα κινδυνεύσει η διαδικασία ένταξής της στην Ε.Ε., ενώ λίγο πριν από την άφιξη Νίμιτς σε Σκόπια και Αθήνα, αποφεύγει να πάρει θέση σε σχέση με την επίσημη πρόταση του μεσολαβητή για την ονομασία «Βόρεια Μακεδονία», αλλά εκτιμά ότι η συμφωνία δεν θα περιορισθεί στο όνομα αλλά θα περιλαμβάνει και την ταυτότητα. Τέλος, χαρακτηρίζει «πολύ καλή» τη ελληνοαμερικανική συνεργασία στην αντιμετώπιση της τρομοκρατίας.
Το επίμαχο απόσπασμα της συνέντευξης:
Το τελευταίο διάστημα αυξάνονται οι προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας με υπερπτήσεις μαχητικών πάνω από κατοικημένα νησιά. Ως στενή σύμμαχος της Τουρκίας, θα την ενθαρρύνατε να σταματήσει αυτή την επικίνδυνη συμπεριφορά;
– Παρακολουθούμε με μεγάλη προσοχή την κατάσταση, και θα σας πω με ειλικρίνεια ότι μας ενοχλεί (we are disturbed by it). Είναι μια επικίνδυνη κατάσταση η οποία εάν συνεχισθεί μπορεί να οδηγήσει σε ατύχημα. Φυσικά δημιουργεί εντάσεις, αλλά μπορεί να γίνει και κάτι χειρότερο που θα στοιχίσει ζωές, θα προκαλέσει ζημίες, και θα πλήξει σοβαρά μια σημαντική σχέση. Είμαστε ενοχλημένοι από την πρόσφατη αυτή εξέλιξη, και έχουμε ήδη παρέμβει. Εχουμε στενές σχέσεις και με τις δυο χώρες, και με τις ένοπλες δυνάμεις τους, και ζητούμε και από τις δυο να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση και να κάνουν πίσω (stand down). Οι υπερπτήσεις πάνω από κατοικημένα νησιά είναι κάτι που δεν χρειαζόμαστε.


Source: http://strategy-geopolitics4.blogspot.com/